Het project

In samenwerking met UNICEF zetten tal van artiesten hun schouders onder dit unieke concert ten voordele van het onderwijs in Ivoorkust.
Een bijna zes uur durend concert op 2 podia met veel verrassingen.

BELANGRIJKE INFO : Naar aanleiding van de genomen maatregelen door de Algemene Veiligheidsraad in verband met het Coronavirus wordt het benefietconcert Music for Bricks, voorzien op 29 april 2020 in Paleis 12 verschoven naar woensdag 21 oktober 2020. Aangezien het concert niet is geannuleerd, blijven de aangekochte tickets geldig voor de nieuwe datum. In geval van onbeschikbaarheid op de nieuwe datum worden kaarthouders uitgenodigd om contact op te nemen met hun verkooppunt om hun tickets om te ruilen of terug te laten betalen. Hoewel deze situatie het gevolg is van overmacht, verontschuldigen de organisatoren zich voor het ongemak.

Tickets

...

Tickets beschikbaar op 070 660 601 of via onze partnersites

Ticketmaster Paleis 12

Over Music For Bricks

Alleen al in Abidjan wordt dagelijks meer dan 288 ton plastic afval geproduceerd. Slechts 5% van dit afval wordt gerecycleerd. Het overige deel komt meestal terecht op stortplaatsen in de armere wijken. Plastic afvalvervuiling is verantwoordelijk voor 60% van de gevallen van malaria, diarrhee en longontsteking bij kinderen, een van de belangrijkste doodsoorzaken voor kinderen in Ivoorkust.

In Ivoorkust gaan zo’n 1,6 miljoen kinderen niet naar school, gewoonweg omdat er niet genoeg klaslokalen zijn. Teneinde hen allen te kunnen onderrichten, zouden er 30.000 nieuwe klaslokalen gebouwd moeten worden. Om het land te helpen dit objectief te halen, heeft UNICEF in juni 2019 in Youpougon, de voorstad van Abidjan, een nieuwe fabriek gebouwd, uniek in Afrika, die het plastiek afval van het land zal omzetten in bakstenen die moduleerbaar, duurzaam, makkelijk te monteren en vooral voordelig zijn. Het project heeft als doel om deze enkel te gebruiken voor het bouwen van klaslokalen.

Zodra de fabriek volledig operationeel is, zal ze jaarlijks 9.200 ton plastic afval recycleren. Dankzij een officiële recyclagemarkt zal dit tegelijkertijd inkomsten genereren voor vrouwen die nu in armoede leven. Elk type plastic kan gerecycleerd worden met uitzondering van PVC.

Voor het bouwen van een klaslokaal van 68 m² is er slechts 5 ton gerecycleerd plastic nodig De plastic stenen zijn brandwerend, 40 goedkoper, 20 lichter en gaan honderden jaren langer mee dan conventionele bouwmaterialen Ze zijn ook waterdicht, goed geïsoleerd en ontworpen om zware wind te weerstaan. Een onafhankelijke studie heeft tevens uitgewezen dat de materialen niet toxisch zijn voor kinderen Alle lof dus voor de technische prestaties van de ingenieurs die dit proces ontworpen hebben.

In het kader van een proefproject heeft UNICEF plastic bouwstenen geïmporteerd uit Colombia voor de opbouw van 26 klaslokalen tot grote vreugde van de kinderen.

« Vroeger was er veel stof in onze klas en het bord was zo grijs dat het soms moeilijk was om te lezen wat erop stond Wanneer het regende, waren we kletsnat en dieren sliepen ’s nachts in onze klaslokalen Vandaag is alles super proper! We hebben een prachtig bord en zelfs elektriciteit en licht! Het is zeer comfortabel en ik kom graag naar school » getuigt Ange Emmanuel, 10 jaar, wonende te SANGOUINE in het oosten van Ivoorkust

UNICEF heeft zich al verbonden tot het bouwen van 528 klaslokalen in Ivoorkust Dankzij de ingezamelde fondsen van MUSIC FOR BRICKS zouden er nog meer klaslokalen gebouwd kunnen worden. Het doel is om kinderen die uitzichtloos waren de mogelijkheid te geven om bij te leren, open te bloeien en te bouwen aan hun toekomst in aangename en aangepaste klaslokalen.

Het geheel van de ingezamelde fondsen zal gebruikt worden voor het opbouwen van de klaslokalen Eens deze afgewerkt zijn, zal een bezoek aan Ivoorkust georganiseerd worden om de lokalen, gebouwd dankzij MUSIC FOR BRICKS, in te wijden en het project hopelijk verder te kunnen ontwikkelen.

Music For Bricks Steunen

... ...

Stort een gift

U kan een gift storten op rekeningnummer ING BE24 3100 2200 4538 met mededeling ‘6474 MUSIC FOR BRICKS’. Voor elke gift vanaf 40€ per jaar ontvangt u een fiscal afschrift . Met dit afschrift kan u 45% belastingsvoordeel krijgen (indien u bv . een gift stort van 100€, zal u in werkelijkheid slechts 55€ betalen na fiscale aftrek.
U kan eveneens een gift doen via het Unicef-donatieplatform.

... ...

Neem deel aan de veiling

Artiesten en celebrities nemen deel aan de actie door persoonlijke werken of items aan te bieden ter ondersteuning van Music For Bricks. De geveilde items worden op de sociale media van het evenement gecommuniceerd . Het volledige bedrag van de veiling wordt doorgestort aan UNICEF.

... ...

Tombola

De loten , verkocht aan 10€, zullen alle winnend zijn . De loten worden op de sociale media van het evenement gecommuniceerd . Het volledige bedrag van de tombola wordt doorgestort aan UNICEF.

Praktische informatie

Partners

MAIN SPONSORS

MEDIA PARTNERS

PARTNERS